اتصالات در لوله کشی دارای اهمیت بسیاری هستند و از تجهیزات پر کاربرد در صنعت لوله کشی هستند به همین علت در ادامه با انواع اتصالات موجود از نظر طریقه اتصال آشنا می شویم و به طور خاص درباره اتصالات فشار قوی دنده ای کلاس 3000 مطالعه می کنیم. به طور کلی اتصالات را بر اساس نحوه ی اتصالشان، می توان به سه دسته کلی تقسیم کرد. این سه دسته کلی در ادامه آمده اند.
اتصالات ساکت ولد
دو دسته اول ذکر شده جزو خانواده اتصالات جوشی هستند و برای اتصال آن ها به جوشکاری لازم می باشد. به طور کلی از انواع مختلف اتصالات برای ادامه روند لوله کشی و تغییرات مورد نیاز در جهت انشعاب گیری و جریان استفاده می شود. ضمناً اتصالات موجود در صنعت را به جز بر اساس نوع اتصال، می توان بر اساس آلیاژ و آرایش لبه های آن نیز تقسیم بندی نمود.
اتصالات فشار قوی دنده ای کلاس 3000 بسیار پرکاربرد بوده و جهت اتصال لوله های فلزی و شیرآلات به یک دیگر به کار برده می شود و اتصال آن ها به صورت رزوه ای می باشد. به طور کلی اتصال به وسیله رزوه یکی از قدیمی ترین روش های اتصال در خطوط لوله کشی است و اکثر اتصالات دنده ای برای لوله ها با قطر پایین استفاده می شوند. علت این کار این است که در سایزهای بزرگ اتصالات دنده ای به علت آب بندی دشوار کارایی ندارند.
اتصالات فشار قوی دنده ای به علت ضخامت زیاد قابلیت تحمل فشارهای بالا را دارند و بر حسب فشار قابل تحمل در کلاس های 2000، 3000 و 6000 دسته بندی می شوند. برای لوله های رده 160 از اتصالات فشار قوی دنده ای کلاس 3000 استفاده می شود.
اتصالات فشار قویT تایوان دنده ای که به اتصالات فورج یا آهنگری هم معروفند، در دو نوع جوشی و دنده ای تولید می شوند، و بسته به مقدار مقاومت فیزیکی و شیمیایی خود در مقابل دما ، فشار، محیط های اسیدی و خوردگی به ترتیب در کلاس های 2000 ، 3000 و 6000 قرار می گیرند.
این اتصالات از نوع رزوه ای هستند و اکثرا از آلیاژ های فولاد، کربن و استیل در ساخت آن ها استفاده می شود، به همین خاطر است که همه ی گواهینامه های ASME B16.11 وASTM را دریافت کرده است. انواع اتصالات فشار قویT تایوان دنده ای جهت کار با لوله ها در سایز های کوچک طراحی و تولید شده اند، و شیوه نصب ساده ای دارند. این اتصالات با اتصالات ساکت ولد مشترکات بسیاری دارند، و شاید تنها تفاوت آن روش اتصال آن ها به یک دیگر باشد. از مهمترین ویژگی های اتصالات فشار قوی دنده ای می توان به قیمت مناسب و نسبتا پایین ، طول عمر بالا، تحمل فشار و دمای بالا و مقاومت نسبی درمقابل خوردگی اشاره کرد که موجب استفاده متداول از این اتصالات در مصارف خانگی و صنایع کوچک تاسیساتی شده است.